Český tým trénuje ve Francii na MS masters v plavané

Dalším světovým šampionátem, který se v tomto týdnu koná, je Mistrovství světa masters v plavané. Dějištěm je město Toul ve Francii a Českou republiku zde zastupují státní trenér Foret Roman, asistent Denis Secula, závodníci Miroslav Melcher, Luca Pergreffi, Jiří Hrazdil, Vojtěch Maštera a pomocníci Martin Koukal st. a Miroslav Sácký.

Trenér Roman Foret nás informoval o průběhu prvních tréninkových dnů:

"Nedělní příjezd do dějiště Mistrovství světa Masters ve Francii v malebném starobylém městečku Toul se obešel bez větších problémů. Po dnešním ranním losování jsme přijeli na box číslo 11. Trať je to nádherná a okolí závodní tratě je také malebné, ale bohužel v tomto kanále žijí především hlaváči a ostatních druhů ryb je tu pomálu. Díky informacím a pomoci místního závodníka Denisa Seculy jsme se dnes zaměřili čistě na lov hlaváčů a to jak na bič tak na zkrácenou děličku. Lov se nám celkem dařil a celý tým nalovil cca 1,5 kg rybiček zhruba za dvě hodiny. Denis chytal plnou děličku, protože jsme chtěli, ať nám ukáže, jak se místní větší ryby loví a jestli jich tam je na tuto taktiku dostatek. Nicméně bohužel, jak jsme předpokládali, tak se jich moc chytit nepodařilo i když měl Denis takřka forhont.
Druhý den jsme lovili v boxu číslo 5, tedy ve spodní části závodní tratě. Taktika byla opět stanovena na lov hlaváčů z krátké a větší vzdálenosti. Někomu vyhovovalo chytání bičem (2,5-3m a 5m), nebo jsme chytali dvě vzdálenosti na krátkou deličku (3 a 6 dílů). Tentokrát jsme do krmení přidali více hlíny a živé nástrahy jsme doplnili o mrtvé červy a pinky. Celkově už se chytalo méně, ale nám se celkem dařilo. Lovili jsme cíleně dvě hodiny s výsledky 1,1 - 1,45 kg s počty 103 - 150 kusů rybiček s tím, že průměrná váha ryb byla menší, protože se už skoro žádné bonusové ryby nechytaly. Vedlejší boxy chytaly váhy od 0,5 do 2 kg za čtyři hodiny a kamarádi ze Srbska na boxu číslo 1 nechytali skoro nic, takže jsme velice zvědaví jestli na tomto boxu zítra něco chytíme, protože zítra zkusíme především lov na plnou deličku, ale opět pouze dvě hodiny."

Děkujeme za zprávy z místa dění a přejeme našemu týmu mnoho úspěchů!

image0 8 image1 6 

image2 5

image1 6

 

Za ČRS: Tomáš Kočica a Jitka Chybová


MAIL

MAIL

Výukové a propagační předměty

00000272  00000579 

Objednávkový systém nabízí řadu zajímavých propagačních a výukových předmětů a oblečení s motivy sportovního rybolovu a Českého rybářského svazu. Také je zde možné objednat hostovací nečlenské povolenky na revíry územních svazů s doručením poštou. 

Objednávky zde

Časopis Rybářství

Časopis Rybářství již více než 100 let pravidelně přináší články ze světa sportovního rybolovu. Předplatné pro tento měsíčník je možné objednat zde.