Český tým trénuje v Polsku na MS klubů v plavané

V termínu 22.-23. 7. 2023 se v Polsku uskuteční 42. Mistrovství světa klubů v lovu ryb udicí na plavanou. Česká reprezentace je již na místě a má za sebou první tréninky, a tak dostáváme první zprávy z týmu ČRS Mivardi CZ Mohelnice.

Šampionát se koná na retenční nádrži Kluczbork v Ligota Górna, která má rozlohu 60 hektarů a minimálně 1,5 milionu metrů krychlových vody. Jedná se o první retenční nádrž postavenou na řece Stobrawa. Pořadatel uvádí, že hloubka loviště je od 1,80 do 3 m, hlavními druhy ryb jsou plotice, cejn, okoun, jesen, karas a perlín.

Snímek obrazovky 2023 07 19 080721

Za tým ČRS Mivardi CZ Mohelnice reprezentují Českou republiku na šampionátu Miroslav Melcher, Roman Foret, Dušan Bednařík, Kacper Górecki, Zbigniew Milewski a Radomír Chromý.

image0 new

image3

Roman Foret nám z dějiště mistrovství napsal: Celý tým se sešel vlastně až v pondělí ráno s tím, že já, protože jsem do dějiště dorazil již v neděli, jsem vylosoval tréninkové boxy na celý týden. První den jsme brali box 32, tedy sektor někde na hranici D a E. Toto MS se koná na malé přehradě, která je nádherná a na polské poměry relativně dobře zarybněná. Vzhledem k tomu, že máme v týmu Zbigniewa Milewski a Kacpera Gorecki, tak jsme na šampionát odjížděli snad dobře připraveni.

Snímek obrazovky 2023 07 19 082256

První den jsme se celý tým, tedy oba Poláci, Miroslav Melcher a Dušan Bednařík, snažili chytat ryby z odhozů s tím, že jsme měli připraveny dva druhy krmení a chytali jsme v různých vzdálenostech. Já jako jediný šel chytat pouze děličku. Kluci chytali zhruba hodinu dobře všichni, ale později to už šlo hlavně Mirkovi, který chytal pravděpodobně nejdál. Chytali se cejni 30-300 g, malé plotičky a občas malý perlín. Já chytal na děličku také dobře, ale asi jen 50 minut s tím, že jsem chytal výše zmíněné ryby, a k tomu se mi podařilo chytit dva malé kapříky 350-500 g a dva malé amury zhruba 500 g kus. Později mi na děličce braly ryby na hod, ale opravdu jen malé do maximálně 80 g.

image0

Den druhý jsme se posunuli přímo do sektoru D na číslo 24 s tím, že se budeme věnovat lovu z odhozů a jediný Zbigniew se rozhodl, že bude zkoušet obě techniky. Od začátku celý tým chytal hodně, ale mně chvíli trvalo, než jsem vše vyladil a dostal se do toho. Víceméně celý den jsme všichni chytali poměrně dobře s tím, že občas byly takové menší pauzy vyplněné sekáním na prázdno nebo do malých plotiček. Zatím jsme s průběhem tréninků spokojeni a zatím nás nic nepřekvapilo. Jediné, čeho si všímám, tak už se občas na trati chytají opravdu velcí cejni až do 2,5 kg a nám se to vůbec nedaří, ale nechytají je ani okolní boxy, tak jsme zatím v klidu a věříme, že se budou chytat všude. Je to opravdu nádherná voda, ryby se chytají, realizační tým, organizace a počasí zatím také super, tak co víc si přát.

Držíme palce české reprezentaci a přejeme Petrův zdar!

Roman Foret (ČRS Mivardi CZ Mohelnice), za ČRS Lukáš Mareš, Jitka Chybová

 

 


MAIL

MAIL

Výukové a propagační předměty

00000272  00000579 

Objednávkový systém nabízí řadu zajímavých propagačních a výukových předmětů a oblečení s motivy sportovního rybolovu a Českého rybářského svazu. Také je zde možné objednat hostovací nečlenské povolenky na revíry územních svazů s doručením poštou. 

Objednávky zde

Časopis Rybářství

Časopis Rybářství již více než 100 let pravidelně přináší články ze světa sportovního rybolovu. Předplatné pro tento měsíčník je možné objednat zde.