Zajímavosti z proběhlého Mistrovství světa juniorů a kadetů v Castingu, padaly světové rekordy

Na domácí půdě proběhlo v uplynulém týdnu Mistrovství světa v rybolovné technice v kategorii juniorů a kadetů. Přinášíme zajímavosti z tohoto světového klání.

V první řadě je potřeba říci, že na českou reprezentaci domácí prostředí působilo velmi kladně. Ze šampionátu si naši závodníci odnesli celkem 57 medailí (28 zlatých, 16 stříbrných a 13 bronzových). Takový výkon řadí toto mistrovství jednoznačně do čela všech úspěchů našich závodníků na světových šampionátech v Castingu. Česká rybolovná technika tak nadále patří ke světové špičce.

Na tomto mistrovství byly také nově ustanoveny světové rekordy v kategorii kadetů (U23). Z těchto rekordů jsou nyní 3 v držení českých reprezentantů. Jan Bombera v disciplíně 2 (muška dálka jednoruč) za hod v délce 61,29 m a v disciplíně 6 (muška dálka obouruč) za hod v délce 79,17 m, a dále Adéla Buráňová v disciplíně 2 (muška dálka jednoruč) za hod v délce 44,18 m.

PHOTO 2023 07 15 21 14 45

Předseda Odboru rybolovné techniky při Republikové radě ČRS Marek Bařtipán nám k proběhlému šampionátu napsal: „Česká republika potažmo ČRS je za pořadatele mistroství světa v rybolovné technice vybírán pravidelně, a to s ohledem na vysoký standard našich soutěží a zejména na pořadatelskou tradici, která za uplynulých 30 let představuje nejméně desítku podobných mezinárodních akcí.  Jedním z nejzkušenějších pořadatelů je tým kolem rodiny Luxových v Českých Budějovicích, jenž se pravidelně zasluhuje i o pořádání závodu světového poháru. O všech závodech pořádaných tímto týmem lze hovořit jen v superlativech, a to jak po stránce sportovní, tak pořadatelské.  Ani toto mistroství světa nebylo výjimkou. Výsledky našich reprezentantů způsobily to, že nejhranější skladbou v Českých Budějovicích se o víkendu stala česká národní hymna. Obrovský respekt ovšem musí směřovat i k heroickým výkonům rozhodčích, kteří v extrémním počasí podali bravurní výkon.“

Za úspěchem českých reprezentantů stojí celý tým lidí, poděkování tak patří zejména státnímu trenérovi Karlu Světelskému a jeho asistentům, zapomenout samozřejmě nemůžeme ani na vedoucí a trenéry v místních organizacích, ve kterých jednotliví závodníci s rybolovnou technikou začínali.

Přejeme české rybolovné technice spoustu dalších úspěchů, nejen na světové úrovni.

Za ČRS Lukáš Mareš, Petra Hnízdilová, za Odbor RT Marek Bařtipán


MAIL

MAIL

Výukové a propagační předměty

00000272  00000579 

Objednávkový systém nabízí řadu zajímavých propagačních a výukových předmětů a oblečení s motivy sportovního rybolovu a Českého rybářského svazu. Také je zde možné objednat hostovací nečlenské povolenky na revíry územních svazů s doručením poštou. 

Objednávky zde

Časopis Rybářství

Časopis Rybářství již více než 100 let pravidelně přináší články ze světa sportovního rybolovu. Předplatné pro tento měsíčník je možné objednat zde.