České muškařky obhájily titul mistryň světa

V kanadské Britské Kolumbii proběhlo 2. Mistrovství světa žen v muškaření. České reprezentantky obhájily titul mistryň světa a přidaly i individuální medaile.

Šampionátu se zúčastnilo 10 ženských týmů z celého světa. Naše muškařky pod vedením státního trenéra Jaromíra Šrama v této konkurenci opět zabodovaly a vybojovaly zlaté medaile a obhájily tak titul mistryň světa. V individuálním souboji to českému ženskému týmu zacinkalo hned dvakrát. Mistryní světa se stala Kateřina Švagrová a individuální stříbro přidala Eliška Marková. Ostatní členky týmu se umístily následovně: 9. Tereza Rutová, 18. Štěpánka Šimůnková Marková, 19. Markéta Procházková.

image 50739713 image 50415617

Naše muškařky rozjely skvělou jízdu hned od začátku závodu a výborně se tak popasovaly se specifiky kanadského šampionátu, kdy se kromě jednoho kola chytaly všechny závody na jezerech. Jelikož se v příštím roce světový šampionát žen koná na domácí Vltavě, bude pro naše reprezentantky velkou výzvou titul obhájit i do třetice. Na domácí půdě není vždy lehké závodit, protože od místních týmů bývají vždy velká očekávání.

image 50438145

image 50734593

Gratulujeme českým muškařkám k dalšímu titulu mistryň světa, gratulujeme k individuálním medailím a děkujeme za reprezentaci na světovém šampionátu. Přejeme šťastný návrat domů a do budoucna další skvělé úspěchy.

Souběžně s Mistrovstvím světa v muškaření žen probíhalo i Mistrovství světa v muškaření v kategorii masters, kde se český tým umístil na krásném 7. místě. Děkujeme za reprezenatci.

Petrův zdar!

Za ČRS Lukáš Mareš, Jitka Chybová


MAIL

MAIL

Výukové a propagační předměty

00000272  00000579 

Objednávkový systém nabízí řadu zajímavých propagačních a výukových předmětů a oblečení s motivy sportovního rybolovu a Českého rybářského svazu. Také je zde možné objednat hostovací nečlenské povolenky na revíry územních svazů s doručením poštou. 

Objednávky zde

Časopis Rybářství

Časopis Rybářství již více než 100 let pravidelně přináší články ze světa sportovního rybolovu. Předplatné pro tento měsíčník je možné objednat zde.