Český lodní tým reprezentoval na MS v Lotyšsku

V lotyšské Rize se v uplynulých dnech (5.-7. 10. 2023) konalo Mistrovství světa v lovu dravých ryb přívlačí z lodí. Světového šampionátu se zúčastnila i česká reprezentace ve složení Jan Hubka, Jakub Kolář, Josef Verner, Martin Štěpnička, Jan Bohuněk, František Čáha a Josef Zahrádka (státní trenér).

Česká reprezentace nám zaslala následující komentář ke světovému šampionátu: "Je nám to líto, ale bohužel si musíme přiznat, že jsme na zdejší dravce zkrátka nevyzráli. I když děláme, co je v našich silách, stále je to málo a vracíme se na břeh s podprůměrnými výsledky. Smůla se nám tu lepí na paty a o několik slušných ryb jsme v závodě přišli. Zítra je poslední den, takže opět uděláme maximum pro co nejlepší výsledek, i přesto, že počasí se bude blížit konci světa a budeme bičováni vytrvalým deštěm a větrem o síle vichřice! I tak se na poslední den těšíme a pokusíme se dostat naši vlast, Českou republiku, ve finálních výsledcích co nejvýše, i když medailové umístění je už ztraceno v nedohlednu. Letos to zkrátka nebyl pro Česko náš závod. Nedá se nic dělat, musíme se ctí naposledy zabojovat a přijmout hořkou porážku od jiných delegací. Jednou jsi nahoře, jednou zas dole… i o tom je ale rybaření, hlavně závodění."

b576f3b9 18d9 4c90 aca2 e029e063616d

7a3ad2c3 69fb 45bd 853b 7fac3bf616ad

"V první řadě bychom se chtěli omluvit všem, kdo nám fandili, a kdo nás podpořili na letošním MS v přívlači z lodí, protože letos jsme to skutečně nezvládli. Bohužel naše podprůměrné výsledky během všech 3 závodních dnů znamenaly katastrofické umístění pro naši vlast až na samém konci výsledkové tabulky, tedy až poslední 14. místo. V jednotlivcích to nedopadlo příliš jinak, když posádka Jan Hubka a Jakub Kolář obsadila celkově až 19. místo a druhá loď ve složení Josef Verner a Martin Štěpnička, na poslední kolo vystřídaná za Františka Čáhu a Jana Bohuňka, až poslední 28. pozici. Vůbec nechápeme, co se zde stalo, protože během tréninku se nám celkem dařilo. Nasbírali jsme zde spoustu nových zkušeností a dovedností, ale v samotném závodě jsme to nedokázali zužitkovat a přetavit ve slušný výsledek. Ryb jsme chytali poměrně dost, ale většinu bohužel těsně pod bodovanou hranicí."

98c8f7f9 2480 453f a74e 2aab534bab43

24a2b280 8b0b 411a 9605 e36eb5c59886

"Nezbývá než se poučit z vlastních chyb, analyzovat co se vlastně během závodu nepovedlo a vrátit se do dalších závodů zase o kus lepší! Někdy je porážka ta největší škola a my si tento pohár hořkosti letos vypili až do jeho samého dna. Mistry světa se letos stává polská posádka, druzí Rakušané a třetí naši maďarští kamarádi. Sláva vítězům, čest poraženým. Děkujeme všem za důvěru i za podporu."

c9b3c5f0 8339 4f77 bba3 a2347681fe6f

Za ČRS děkujeme českému týmu za reprezentaci na světovém šampionátu a přejeme úspěchy do budoucna.

Petrův zdar!

Česká lodní reprezentace, za ČRS Lukáš Mareš, Jitka Chybová


MAIL

MAIL

Výukové a propagační předměty

00000272  00000579 

Objednávkový systém nabízí řadu zajímavých propagačních a výukových předmětů a oblečení s motivy sportovního rybolovu a Českého rybářského svazu. Také je zde možné objednat hostovací nečlenské povolenky na revíry územních svazů s doručením poštou. 

Objednávky zde

Časopis Rybářství

Časopis Rybářství již více než 100 let pravidelně přináší články ze světa sportovního rybolovu. Předplatné pro tento měsíčník je možné objednat zde.