Rybolovná technika má za sebou první republikové závody

Odbor rybolovné techniky a jeho závodníci mají za sebou první dva republikové závody, a to ligové soutěže dětí a dospělých. 

První závod proběhl koncem dubna ve městě Bohumín a šlo o jarní kolo Ligy mládeže. Této soutěže se zúčastnilo 16 čtyřčlenných družstev, tedy 64 dětí a dorostenců z celé ČR. Závod uspořádal ČRS MO Bohumín a podmínky pro dětské závody byly perfektní. Počasí po chladné půlce dubna se umoudřilo, a tak si naše mládež mohla užít během závodění také dostatečné množství sluníčka. Z vítězství se nakonec radovalo družstvo MRS PS Kroměříž, druhé místo obsadilo družstvo ČRS MO Ostrava a třetí místo získalo družstvo ČRS MO Kdyně. Kompletní výsledky závodu najdete zde.

1 liga 1 1 liga 4

1 liga 5

1 liga 2

Začátkem května proběhl také první republikový závod pro dospělé. Šlo o jarní kolo 1. a 2. ligy. Pořadetelem závodu byl Klub sportovního rybářství Velké Pavlovice. V 1. lize letos soutěží 10 týmů a ve 2. lize dalších 8 týmů, některé týmy však nebyly kompletní, takže se soutěže zúčastnilo cca 72 závodníků. I zde měl pořadatel skvěle připravené sportoviště, ale také objednané dobré počasí. Takže i zde si závodníci mohli závod parádně vychutnat. V 1. lize se nakonec z vítězství mohlo radovat domácí družstvo KSR Velké Pavlovice před týmy Kroměříže "A" a Kroměříže "B". Ve druhé lize zvítězilo družstvo Frýdku-Místku II. před druhým týmem České Budějovice 3 a Jabloncem nad Nisou. Kompletní výsledky závodu najdete zde.

Liga ml 1 Liga ml 2
Liga ml 7 Liga ml 5

Liga ml 6

Liga ml 4

Podzimní kola obou ligových soutěží proběhnou v září, a protože jsou mezi vedoucími družstvy v obou ligových soutěžích jen těsné bodové rozdíly, máme se na co těšit. Ale nyní už nás čekají závody Českého poháru, které již tento víkend začnou Ústeckým pohárem v Bílině.

Přejeme rybolovné technice úspěšnou sezónu 2024!

Jiří Plachý (místopředseda Odboru RT Republikové rady ČRS), za ČRS Lukáš Mareš, Petra Hnízdilová


MAIL

MAIL

Výukové a propagační předměty

00000272  00000579 

Objednávkový systém nabízí řadu zajímavých propagačních a výukových předmětů a oblečení s motivy sportovního rybolovu a Českého rybářského svazu. Také je zde možné objednat hostovací nečlenské povolenky na revíry územních svazů s doručením poštou. 

Objednávky zde

Časopis Rybářství

Časopis Rybářství již více než 100 let pravidelně přináší články ze světa sportovního rybolovu. Předplatné pro tento měsíčník je možné objednat zde.