Česká přívlač ze břehu bronzová na mistrovství světa

O uplynulém víkendu proběhlo v Bosně a Hercegovině XXI. Mistrovství světa v lovu ryb na umělé nástrahy. Česká reprezentace slaví úspěch na stupních vítězů, veze domů bronzové medaile.

Pořádajícími městy byly Kiseljak a Busovača. Závod proběhl na řekách Lašva a Lepenica. Česká reprezentace byla nejmladším týmem závodníků na tomto šampionátě. V sestavě byli hned dva závodníci, pro něž to byl první start na MS.

image0

image1

Hlavním loveným druhem byl pstruh obecný, jehož se v rámci závodu ulovilo celkem 5 438 ks, velikost ryb se pohybovala v rozmezí 20-45 cm. Nejúspěšnější byly gumové nástrahy a větší rotační třpytky ve velikosti 2. V první desítce byli hned dva čeští závodníci, a to Jan Nový 5. a Filip Musil 10. Jan Nový bojoval hned první den ve svém sektoru s celkem pěti mistry světa v této disciplíně, kdy skončil v tomto sektoru 2.

image2

image4

Gratulujeme českému týmu k medailovému úspěchu na světovém závodním poli, děkujeme za reprezentaci a přejeme mnoho úspěchů do dalších závodů.

Petrův zdar!

Jan Kropáček (státní trenér), za ČRS Lukáš Mareš


MAIL

MAIL

Výukové a propagační předměty

00000272  00000579 

Objednávkový systém nabízí řadu zajímavých propagačních a výukových předmětů a oblečení s motivy sportovního rybolovu a Českého rybářského svazu. Také je zde možné objednat hostovací nečlenské povolenky na revíry územních svazů s doručením poštou. 

Objednávky zde

Časopis Rybářství

Časopis Rybářství již více než 100 let pravidelně přináší články ze světa sportovního rybolovu. Předplatné pro tento měsíčník je možné objednat zde.