Mistrovství ČR LRU Feeder je za námi

Poslední červnový víkend proběhlo Mistrovství ČR v lovu ryb udicí (feeder). Závodníci se museli poprat nejen s náladovými rybami, ale také s vysokými teplotami, atakujícími čtyřicetistupňovou hranici.

Vrcholný závod se odehrával na krásném úseku Labe v okolí Staré Boleslavi. O titul se bojovalo nejen v kategorii dospělých, ale i dětí (kadetů), mládeže (juniorů) a žen. Celkem se zúčastnilo 140 závodníků. Předpověď počasí už dopředu naznačovala, že jedním z důležitých faktorů úspěchu bude schopnost udržet koncentraci navzdory velmi vysokým teplotám, které snahu závodníků o dosažení titulu prověřily více než dokonale...

dsc 0639 dsc 0625

 

Nejčastějším úlovkem byli cejni a plotice, některým závodníkům se ale povedly i další zajímavé úlovky. 

dsc 0618 dsc 0646

 

Pro vítěze byla kromě pohárů připravena i řada hodnotných cen. Nechyběly pruty, navijáky, podběrákové hlavy, tašky na vybavení a řada další rybářské bižuterie. 

dsc 0685

 

Po závěrečném vážení bylo jasno. Mistrem ČR v kategorii dospělých LRU Feeder se pro rok 2019 stává Jan Zavřel s 45465 CIPS body, stříbro vybojoval jeho týmový kolega Martin Maťák s 41820 body, bronz získal Pavel Velebný s 38230 body. 

dsc 0831
 dsc 0825  dsc 0822

 

V kategorii žen si pro titul došla Lenka Grofová s  22650 body, stříbro vybojovala Andrea Pechalová, třetí pozici obsadila Jana Repšlová

dsc 0788
 dsc 0782  dsc 0780

 

V kategorii kadetů (do 15 let) se na první příčce usadil Lukáš Kapusta, na druhém místě  Michal Zumr, na třetím Víťa Král ml. Kategorii juniorů (do 18 let) kraloval Jan Němec, v závěsu za ním se umístila Aneta Špitálská a Roman Kryštofy

V týmech získal zlatou pozici Preston Feeder team MRK.cz, stříbro vybojoval Tubertini feeder team ČRS SÚS MO Mladá Boleslav a bronzovou příčku River feeder team Maver MO Vysočany.

Všem závodníkům gratulujeme a děkujeme organizačnímu týmu i rozhodčím za skvěle připravené mistrovství.

Tomáš Kočica

dsc 0635 Rybolovná technika "feeder" je odvozena od klasické položené (kdy nástraha spočívá na dně). K přilákání ryby se standardně používají různé druhy krmítek s návnadou, odtud také anglický název této metody. K lovu jsou používány pruty s velmi jemnou špičkou, která slouží rybáři jako indikátor záběru - zpravidla jsou výměnné (s různou tvrdostí) a signálně obarvené pro lepší viditelnost. V posledních letech je velmi oblíbený díky relativní jednoduchosti a rychlosti chytání, oproti klasické položené se používají jemné návazce a menší velikosti háčků.


MAIL

MAIL

Výukové a propagační předměty

00000272  00000579 

Objednávkový systém nabízí řadu zajímavých propagačních a výukových předmětů a oblečení s motivy sportovního rybolovu a Českého rybářského svazu. Také je zde možné objednat hostovací nečlenské povolenky na revíry územních svazů s doručením poštou. 

Objednávky zde

Časopis Rybářství

Časopis Rybářství již více než 100 let pravidelně přináší články ze světa sportovního rybolovu. Předplatné pro tento měsíčník je možné objednat zde.