Přípravy na Mistrovství světa v přívlači z lodí na Slapech jsou v plném proudu

Jak jsme Vás již informovali, Česká republika se stala pořadatelskou zemí pro 13. Mistrovství světa v přívlači z lodí. Původně se mělo mistrovství konat v Polsku, přičemž Polsko z geopolitických důvodů pořádání šampionátu odřeklo. Šampionát se tak uskuteční v termínu 3.-9. 10. 2022 v České republice.

Mistrovsví světa proběhne na rybářském revíru Vltava 10-14 - údolní nádrž Slapy. Závodní areál bude začínat na Zrůbku a končit 200 m od hráze včetně všech zátok. Kompletní propozice naleznete zde.

Bez názvu new new

V současné době probíhá příprava šampionátu včetně veškerých technických záležitostí jako je zajištění lodí, jejich spouštění, zajištění rozhodčích a mnohé další. Harmonogram mistrovství světa je rozvržen následovně: 4. 10. oficální zahájení a první trénink, 5. 10. druhý trénink, 6.-8. 10. průběh závodu a 8. 10. vyhlášení výsledků a oficiální ukončení šampionátu.

Jelikož závod probíhá z lodí a nejsou tak vymezeny žádné sektory pro závodníky, nebude z důvodu konání šampionátu sportovní rybolov na nádrži Slapy nijak omezen.

Na mistrovství je přihlášeno celkem 16 týmů. Šampionátu se zúčastní týmy z Maďarska, Litvy, Lotyšska, Francie, Polska, Estonska, USA, Rakouska, Itálie, Irska, Německa, Anglie, Slovenska, Ukrajiny, Chorvatska a domácí tým České republiky.

Průběh šampionátu zajišťuje Rada ČRS ve spolupráci s Územním svazem města Prahy.

ploch 3

Za ČRS Lukáš Mareš, Jitka Chybová


MAIL

MAIL

Výukové a propagační předměty

00000272  00000579 

Objednávkový systém nabízí řadu zajímavých propagačních a výukových předmětů a oblečení s motivy sportovního rybolovu a Českého rybářského svazu. Také je zde možné objednat hostovací nečlenské povolenky na revíry územních svazů s doručením poštou. 

Objednávky zde

Časopis Rybářství

Časopis Rybářství již více než 100 let pravidelně přináší články ze světa sportovního rybolovu. Předplatné pro tento měsíčník je možné objednat zde.