Los nám nepřál ani podruhé: český tým masters 12. na MS

Přinášíme průběh závodu na MS v Plovdivu v kategorii masters, který pro nás popsal trenér Roman Foret.


1. závod

Hned ráno jsme se všichni zapojili do míchání krmení a přípravy živé nástrahy, přičemž losovat šel Jirka. Osud k nám nebyl moc milostivý: Jirka si sám sobě vylosoval antiforhont A19, Luca na B13, Mirek na C7 a Vojta měl slušné místo D17. Silný vítr, pokles teploty a déšť moc ryby nerozhýbal, takže se chytalo ještě méně. V některých sektorech zamíchaly pořadím velké ryby chycené v poslední půlhodině, ale nám se bohužel žádná taková ryba nepodařila ulovit.

Výsledky prvního závodu jsou následující:

  • Jirka z mého pohledu velice dobře zachránil nejhorší místo v sektoru a bral 11. místo
  • Lucovi s Pepou se bohužel nepodařilo přesvědčit žádnou větší rybu a v nejhorším úseku na trati z toho byla 13. příčka
  • Mirek za slušný výkon bral 5. místo, velké ryby chycené ke konci mu zhoršily výsledek
  • Vojta bohužel velice slušné místo neproměnil a týmu výsledné 8. místo spíše nepomohlo

Po vylosování sektorů jsme si dali poradu a zhodnotili každý sektor, krmení a živou nástrahu. Momentálně jsme na 10. místě se součtem 37 a malou ztrátou na 6. místo. Tentokrát budu věřit snad jen v zázrak.

image0 new new new

image1 new new

2. závod

Dnešní den jsme vstávali o něco dříve a připravili jsme jiné krmení dle dohody z večerní porady, živou nástrahu a čekali jsme na los. Ten k nám byl velice nemilosrdný: Luca na A10, Vojta na B16, Jirka na C1 a Mirek na D11. Tato místa a jejich okolí byla první den hodně slabá. Bohužel, když se sejde špatný los a skutečnost, že jsme za celý týden nedokázali buď pravidelně odchytávat karasy, nebo chytit nějakého bonusového kapra či amura, je z toho náš nejhorší výsledek.

Výsledky druhého závodu jsou následující:

  • Luca: 13. místo
  • Vojta: 11. místo
  • Jirka: 13. místo
  • Mirek: 15. místo

Změny v přípravě přinesly spíše zhoršení výsledků místo útoku na lepší pozici. Takhle jsem si svůj poslední šampionát nepředstavoval a beru celou vinu na sebe. Tým fungoval až na výjimky super a výsledné 12. místo z 19 zúčastněných zemí neodpovídá naší kvalitě. Jsem rád, že jsme vše v tomto horku ve zdraví zvládli a přeji všem šťastnou cestu domů. Gratuluji všem úspěšným medailistům a naší reprezentaci hendikepovaných k jejich týmovému bronzu. Děkujeme za podporu.

Snímek obrazovky 2024 06 17 104403

Za ČRS děkujeme celému týmu masters za reprezentaci na světovém šampionátu a přejeme mnoho úspěchů do budoucna.

Petrův zdar!

Za tým Roman Foret, za ČRS Lukáš Mareš, Jitka Chybová


MAIL

MAIL

Výukové a propagační předměty

00000272  00000579 

Objednávkový systém nabízí řadu zajímavých propagačních a výukových předmětů a oblečení s motivy sportovního rybolovu a Českého rybářského svazu. Také je zde možné objednat hostovací nečlenské povolenky na revíry územních svazů s doručením poštou. 

Objednávky zde

Časopis Rybářství

Časopis Rybářství již více než 100 let pravidelně přináší články ze světa sportovního rybolovu. Předplatné pro tento měsíčník je možné objednat zde.