Jaro je tady a dubnový časopis Rybářství je samozřejmě jarního rybaření plný. Milan Tychler představí vychytávku, jak se vypořádat s příliš silným proudem na řece, Lucie Somolová připomene, na co nezapomenout při lovu trofejních kaprů a docent Miloš Buřič nás podrobně provede společenským životem raků. Těšit se můžete také na zásady využívání elektrického proudu v rybářství.

 

Pokud vás zajímá, jaké změny v bližších podmínkách výkonu rybářského práva budou platné od roku 2021 na revírech vašich územních svazů, nenechte si ujít březnové Rybářství. V tom se dozvíte také skladbu potravy ledňáčka říčního, zopakujete si začátky v seriálu pro rybářské nováčky nebo si přečtete články týkající se invazních druhů ryb.

Pracovat jako rybářský průvodce musí být úžasné zaměstnání, myslí si většina rybářů. Jenomže on to zase takový med není, jak nás přesvědčí Kateřina Švagrová v únorovém Rybářství. V tom také naleznete článek české vědkyně o změně migračního chování velryb, zjistíte jak neobvykle nastražovat kukuřici pod háček nebo co dělat, když se setkáte u vody s masivním úhynem ryb.

 

 

Snad nikdo v dlouholeté historii Rybářství nebyl tak důležitou personou jako Ing. Jiří Vostradovský, CSc, jenž nás v září opustil. V listopadovém vydání se podíváme na jeho život podrobněji. Zajímat nás bude také nové plemeno kapra s názvem amurský lysec a zjistíme, k čemu slouží environmentální DNA.

Pomohlo by u vybraných druhů ryb zavedení horní míry? To je otázka, nad kterou se na říjnových stránkách Rybářství zamýšlejí čtyři odborníci z oblasti rybářství a rybolovu. Zjistíte také, jak své dvouleté působení v pozici předsedy ČRS hodnotí PhDr. Mgr. Ing. Karel Mach, MSc., MBA a k čemu všemu mohou vědci využívat satelitní snímky?

 

 

I v červenci se na stránkách Rybářství dočtete informace týkající se problematiky pstruhových vod. Téma rozebírá v rozhovoru předseda hospodářského odboru ČRS Václav Horák a ve svém vlastním článku hospodář MRS Petr Spurný.

Milan Tychler poradí, jak umisťovat nástrahu mimo háček a Kateřina Švagrová se se čtenáři podívá do Brazílie na lov legendárních arapaim.

 

 

Ve vyhlášení soutěže NejNejNej, do níž své úlovky zasílají čtenáři Rybářství, se objevují hned dva rekordní úlovky. V roce 2019 se chytil nejdelší kapr obecný a siven americký. V květnovém Rybářství se o své bádání podělí doktor Pavel Jurajda, který se snažil objevit unikátní populaci pstruha obecného v Krkonoších. A v oblíbeném seriálu Sumec velký a jeho tajemství se podrobně prozkoumáme skladbu potravy tohoto predátora.

Přestože je naše země vzhůru nohama a obyvatelstvo většinu času tráví doma, rybáři mají tu výsadu, že mohou i nadále chodit k vodě. Platí to samozřejmě i o vyznavačích muškaření a přívlači na pstruhových vodách, kterým se v polovině dubna znovu otevřou brány pstruhových vod. Hlavní téma dubnového Rybářství je tedy zřejmé.

Hlavatky. Krásná lososovitá ryba, za kterou už je potřeba vydat se za hranice. S tváří Rybářství posledních měsíců Kateřinou Švagrovou se za zimními královnami vydáme do Slovinska, u našich východních sousedů je tradičně loví Vojtěch Sklenář. A jak je to s oním rekordním sumcem? Literatura uvádí, že nejdelší ze všech měl přes pět metrů a vážil přes 300 kg. To ale nekoresponduje s tím, co zjistil Lukáš Vejřík…

MAIL

MAIL

Výukové a propagační předměty

00000272  00000579 

Objednávkový systém nabízí řadu zajímavých propagačních a výukových předmětů a oblečení s motivy sportovního rybolovu a Českého rybářského svazu. Také je zde možné objednat hostovací nečlenské povolenky na revíry územních svazů s doručením poštou. 

Objednávky zde

Časopis Rybářství

Časopis Rybářství již více než 100 let pravidelně přináší články ze světa sportovního rybolovu. Předplatné pro tento měsíčník je možné objednat zde.

Na naší webové stránce používáme cookies. Některé z nich jsou nutné pro běh stránky, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit vlastnosti stránky na základě uživatelských zkušeností (tracking cookies). Sami můžete rozhodnout, zda cookies povolíte. Mějte prosím na paměti, že při odmítnutí, nemusí být stránka zcela funkční.

Ok